Duurzaam ondernemen

Vroeger werd er door de mensheid relatief weinig nagedacht over de gevolgen van ons handelen voor de Aarde, behalve dan dat we er wel voor zorgden dat we ons aan alle wet- en regelgeving hielden. Samen met u kiezen we voor een betere leefomgeving.

Duurzame energiebronnen

Gelukkig wordt daar nu anders over gedacht. Voor velen betekent duurzaam hetzelfde als milieuvriendelijk maar wij willen veel verder gaan dan dit alleen. Het is meer dan het terugdringen van afval het beschermen van flora en fauna en recyclen van materialen. Het merendeel van ons assortiment wordt via duurzame energiebronnen ingezet. Hierbij worden ecologische en sociale verantwoordelijkheid serieus genomen.

Veel van onze producten bestaan uit natuurlijke hernieuwbare grondstoffen. Voorbeelden daarvan zijn hout, rubber, garens van katoen, wol of geitenhaar, zijde en linnen. Maar ook polyestergarens kunnen duurzaam zijn. Sommige zijn gedeeltelijk gemaakt van maïs of gerecyclede plastic petflessen. Het reduceren van weekmakers, chloor of formaldehyde in PVC reduceren is daarbij van belang.

Tapijt

DESSO, Parade en Bonaparte maken producten van materialen die niet schadelijk zijn voor gezondheid of het milieu. De materialen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. In het productieproces worden zoveel mogelijk duurzame energiebronnen ingezet. Tretford heeft als doelstelling uitsluitend producten van natuurlijke en/of gerecyclede grondstoffen te produceren. De nieuwe textiele backing  is gemaakt van 70% gerecycled materiaal. Heuga Home Flooring streeft naar een mission zero; uiterlijk in 2020 elke negatieve invloed van het bedrijf op het milieu te elimineren. SmartStrand tapijt is een unieke duurzame vloerbedekking. Met name omdat het wordt vervaardigd met een ijzersterk garen gemaakt van de suikers uit maïs en van polyester.

Hout

Een deel van het assortiment van Het Binnenhuis bestaat uit hout en houtproducten. Zoals vloerdelen. Het Binnenhuis streeft ernaar om zoveel mogelijk producten aan te bieden die voorzien zijn van het FSC-keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Counsil. Dit is een onafhankelijke internationale organisatie, waarin milieuorganisaties, boseigenaren en -bewoners, houthandelaren en het bedrijfsleven samen afspraken hebben gemaakt over duurzaam bosbeheer. In Nederland wordt de FSC onder andere gesteund door het Wereld Natuur Fonds en de Vereniging Milieudefensie.

Verpakkingen

Samen met leveranciers probeert Het Binnenhuis zo verstandig mogelijk met verpakkingsmateriaal om te gaan. Verpakkingen worden lichter, kleiner en milieuvriendelijker gemaakt. Bij kluswerkzaamheden adviseren wij het klusafval in een bouwafvalzak te deponeren of een kluscontainer te huren.

Veilig klussen

De overheid wil de milieubelasting van bouwen, wonen en onderhoud verminderen. Koop daarom milieuvriendelijke producten bij Het Binnenhuis en ga verstandig om met water en energie. Het assortiment van Het Binnenhuis bevat milieuvriendelijke en veilige producten. Het Binnenhuis beschikt over een groot aantal producten die op kwaliteit en op veiligheids- en gezondheidsaspecten voldoen. Kijk voor meer informatie over milieubewust klussen op de website van Milieu Centraal en voor veiligheid en verantwoord klussen op de website van de Stichting Consument en Veiligheid.

Duurzaam ondernemen Het Binnenhuis Binnenhuiswijzer

Duurzaam ondernemen Het Binnenhuis | Binnenhuiswijzer